Finland tur och retur


ph; bilder lånade av jukola.com

Medan jag väntar på mat tänkte jag berätta om förra helgens resa till jukola! Det är en stor orienterings stafett som går i Finland varje år. Jätteroligt! Mycket folk i skogen så det gäller att komma rätt och försöka springa förbi så många som möjligt. Vi åkte båt dit tillsammans med de flesta andra orienterarna som åkte från Sverige. Det var fotbolls EM den kvällen så nästan alla höll till i ett enormt stort konferensrum och kollade på det. Hela båten skrek av glädje när sverige gjorde mål och jag fick glädjekramar av folk jag inte äns kände. haha.
När vi var framme sprang jag tredje sträckan i vårat första damlag och det gick helt okej. Kan inte säga att jag är nöjd eftersom att jag hade ont i fötterna. Sprang med nya orienteringsskor vilket inte var det allra smartaste. Mitt lag kom iallafall på 330 (?) plats av typ 1300 (?) lag så vi är nöjda tror jag!

Efter damernas lopp var det dags för herrarna att springa sin stafett. Dom startade på kvällen och sprang sedan hela natten/morgonen. Jag såg starten och stannade på TC för att kolla på växlingen över till andra sträckan. Man kunde följa allt på storbildsskärm. Men sedan var jag så trött att jag gick och la mig!

På morgonen efter spöregnade det, till skillnad från det underbara sommarvädret som var dagen innan. Men det gjorde inte så mycket. Vi väntade in de som var på sista sträckan från våran klubb och sedan åkte vi till Helsingfors för att gå på båten. Väl på båten var det fix till kvällen som gällde. Resten lämnar jag inga detaljer om. Men jag kan säga att det har var så sjukt roligt! Träffade många kompisar och fick dessutom några nya, så de känns kul. Hoppas att eran helg var lika bra som min!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0