Fyrishov

Hanna, Josefine och jag när vi åkte rullskidor förra veckan. Och ja, vi hade såklart hjälm på oss innan fotograferingen. Det hade varit livsfarligt annars.
 
Idag vaknade jag av en helt underbar syn, det var nämligen snö ute! Ganska mycket snö också, vi fick gräva fram cyklarna. Men när vi hade kommit fram till träningen imorse insåg jag att det inte är så roligt med snö, när det ända transportmedlet jag har är en cykel. Sjukt svårt, läskigt och farligt att cykla i snö.
 
Träningen imorse var body pump. Vi körde mycket armar så efter passet var man helt död. Kommer säkert ha världens träningsvärk imorgon. Efter det hade vi bara en lektion innan vi åkte till fyrishov för att ha simning och livräddning med skolan. Det gick snabbare än vi trodde så vi fick tid att bada i äventyrsbadet efteråt. Bada i bubbelpool, åka vattenrushkana och basta.
 

Song to the sea

 
Har precis fått reda på att vi har prov i naturkunskap den 12/12-12 klockan 12:12. Lite fränt. Tänkte mest göra ett inlägg för att säga hej, har inte direkt någonting att dela med mig av just nu. Hörs senare istället! 

Hemtrevligt

 
 
Fixade lite nytt till mitt rum igen. En tavla, en lampa och en fruktskål som nästan inte syns på bilden. Men det blev iallafall mysigt! Apperopå att tavlan är upphängd med snören, vi får inte spika i väggarna så det gäller att hänga upp sakerna på andra sätt. Nu ska vi dra och springa back intervaller och sedan till skolan. Tjarå!

Christmas time

 
Åh vad jag längtar till julen. Har lyckats sätta upp en julstjärna i mitt fönster idag, så det är riktigt mysigt i mitt rum nu. Just nu sitter vi på idrottens hus och väntar på att teorin ska börja. Eller rättare sagt "frågestund med pappa lukas" som det stod i kalendern. Vi hörs senare!
 

Nytt in

Köpte bland annat detta innan konserten i fredags då jag och Josefine gick på stan.
 
Igår var vi på ett café i stan (jag vet. vi fikar hela tiden) och hade det mysigt. På kvällen hade vi en riktig "lek-kväll" då de flesta som var kvar över helgen körde mafia. Det är en lek där man ska lista ut vem som är mördaren osv. Det var iallafall riktigt roligt när vi var så många! Idag har jag sovit lääänge och verkligen njutut av att det är söndag. På eftermiddagen cyklade vi till gränby för att handla mat och köpa juldekorationer. Så himla taggad till julen nu efter att ha sett allt fint i affärerna! Imorgonbitti är det vanlig måndagsstyrka, skola och sedan får vi se vad som händer. Men nu ska jag sova, så vi hörs imorgon!
 

one last tour

 
Igår var jag på Swedish house mafia. Första och sista gången jag såg dom live och jag kommer aldrig glömma detta. Det var utan tvekan det bästa jag någonsin varit med om! Har aldrig varit så glad som jag var under konserten. Skrek sönder min röst och hoppade så att benen värkte. Men det var GRYYYMT!! Att 48 000 personer samtidigt sjunger med i låtar som tex "don't you worry child" och "save the world" kan ha varit den härligaste studen någonsin. Axwell sa att han aldrig hört någon publik sjunga med så bra i låtarna. Skulle kunna berätta tusen saker till om kvällen men det har jag inte tid med.
 

SÅ JÄVLA BRA

HELT SJUKT VAD BRA DOM VAR! Swedish house mafia är det bästa som inträffat. Skulle kunna se som tusen gånger om och aldrig tröttna! ÅÅH ÄLSKAAAAA


EN DAG

 
Håller på och smäller av av längtan! Nu är det bara en dag kvar för imorgon, fredag, smäller det. Då får jag se Swedish house mafia på riktigt!! Waaaaah vad glad jag är. Har längtat i snart ett halvår och det är detta som har hållit humöret uppe hela hösten. Åh tagga!!
 

Idag och igår

bild; vanlig kväll på kantorn i Davids rum.
 
- Idag har vi först kört långpass innan skolan. Det gick bra och var roligt, men vi tjejet sprang extremt långsamt eftersom vi skulle hålla oss på 75% av våran maxpuls. Vi såg för första gången en myrstack som var utmärkt på kartan också. (orienterings nördar)
- På sista lektionen idag upptäckte jag att mina nycklar var borta. Alltså nyckel till kantorn, skåpnyckel och cykelnykel. Med andra ord det viktigaste som man skulle behöva ha nycklar till. Jag sprang runt på skolan i en halvtimma och letade överallt. Frågade typ alla  människor jag kände men ingen hade sett dom. Tillslut gick vi till vaktmästaren och där var dom, wihoo.
- Köpte en annanas igår, sjukt gott. Ända sedan dess har det varit ett konstant tjafs om att haf uttalar annanas på fel sätt. Men det gör jag inte!
- Fick nyss hjälp av Kullin så nu funkar min träningsdagbok igen. Den har inte funkat på en vecka.
- Igår hade vi tjejer filmkväll och efter det hade jag, Josefine och Emil "tjejsnack". (tjejsnack= prata om allt och ingenting och helst berätta om snygga eller icke snygga personer). Riktigt mysigt.
 
 

breaking dawn

 
Idag tog jag en lång och skön sovmorgon. Länge sedan jag hade en sådan. Ikväll ska jag gå på bio med min syster och se på sista twilight filmen breaking dawn. Är inte ett super fan av twiligt men rätt bra är det! Efter det åker jag tillbaka till Uppsala igen och laddar inför en vecka med plugg och träning. Det är "lugnlånga" veckan så vi ska köra många långpass och sådant. Ska bli kul!
 

Fakiren

 
Fick min OLGY uppsala jacka igår! Även överdragsbyxor och ett pannband. Här är en sneak peeak.
 
12 kilometers orientering blev 15 kilometer idag. Det betyder att jag både bommade och sprang runt istället för rakt på. Som sagt sprang jag fakiren idag som är ultralång orientering i Arboga. Det var mycket folk i början och jag läste knappt kartan de 5 första kontrollerna, försökte hänga på täten. Men sedan kom jag fram till att jag skulle springa 10 km till så jag tog det lugnare och körde mitt eget race. Ca två timmar senare var jag i mål, otroligt trött men ändå glad. Jag är också skylldig Regborn en chokladboll eftersom vi körde "först i mål". Efter duschen åkte jag direkt till avslutningen som klubben hade. Sedan har jag bara tagit det lugnt hela dagen!

Föräldrarmöte

 
 
Fick en fin present av min syster när jag kom hem, ett skal från england. Världens sötaste syster! I bakrunden ser ni ett nummer av skogssport som jag sitter och läser nu.
 
Det kryllade av föräldrar idag på elevhemmet kantorn eftersom det var föräldrarmöte för oss orienterare. Undertiden de va på möte packade de flesta inför att åka hem under helgen. När vi var klara med packningen samlades nästan alla i Davids rum och lyssnade på musiken han hade DJ:at ihop. Efter att ha hört musiken kan vi officiellt kalla honom DJ Mellin istället för David, helt sjuk bra var det. Nu är jag hemma och laddar inför morgondagen då jag ska springa fakiren, 12km ultralång orientering. Sjukt roligt! Sedan är det avslutning i orienteirngs klubben. Vi hörs imorgon när jag har kommit hem igen.

Härliga tider

Jag och Rebecca Kovac nu.
 
Igår morse var det meningen att vi skulle träna mass- start på orienterings tekniken. Men så blev det inte riktigt för mig och Matilda. Vi kom nämligen en minut för sent till samlingsplatsen. Så då åkte minibussarna iväg utan oss. Vi vinkade åt bussarna men de såg oss tydligen inte. Väldigt besvikna på att ingen reagerade över att vi inte var där gick vi in på idrottens hus och körde styrka istället. Vi mötte Sofie och Hanna på gymmet så vi tränade med dom. Det blev ett bra pass då jag till exempel stog i plankan i 7minuter totalt (obs: tyvärr inte i sträck, utan totalt).
 
På eftermiddagen hade jag tränar möte. Sedan skulle jag gå och lägga mig i tid, men så blev det inte. Dulli och Regborn kom upp till våran korridor så vi satt och pratade en stund.

Sprint intervaller

Nu har jag hängt upp bilder på väggen! Josefine gör sitt finaste leénde.
 
Imorse klockan tio i åtta cyklade vi iväg till träningen som skulle vara på andra sidan stan. Det var fyra minusgrader så innan vi var framme hade både jag och växeln på cykeln frysit till is. Vi sprang iallafall intervallerna och efter det skyndade vi oss till skolan. Det är cirka 8 timmar sedan vi tränade och jag fryser fortfarande. Gillar inte riktigt att det blir så kallt på vintern. Tur att det finns skidor så det är någonting bra med den iallafall!
 
Nu sitter jag och Josefine i mitt rum (som ni ser på bilden) men snart ska jag laga mat. Det blir köttfärsås och pasta! Vi hörs senare.

o-event

ph1; Elin och Clara. 2; Arenan på dag ett och två 3; Godisaffären i Göteborg. Helt sjukt mycket godis!
 
Hemma i Uppsala igen efter en väldigt kul helg i Borås och Göteborg. Det började som sagt på fredagen med att vi åkte till Borås. Då var det "sprint by night" och tävlingsarenan var på Borås arena. Efter att vi hade sprungit åkte vi till Elin i Göteborg och sov hos henne. På lördagen var det sprint nummer två nämligen "down hill sprint" som var en sprint ner för ett berg. Det gick väldigt fort men det var också roligt. Det ända som var mindre roligt var vägen till starten, dvs upp för hela berget. När jag kom i mål pratade jag med dom andra och blev äcklad av Dulli som hade blod i hela ansiket. Han hade fått en pinne i ansiktet, stackarn. På kvällen åkte jag, Ellen, Elin och Clara in till Göteborg och såg på bio. Vi var också på den största godisaffären jag någonsin varit på. Herregud säger jag bara.
 
På söndagen åkte vi till tredje etappen av o-event som var på Borås zoo och kallade sig "zoorienteringen". Det var inte riktigt lika roligt som de tidigare dagarna, mest eftersom att banan gick mer i skogen än på zoot. Sedan åkte vi hem igen! När vi kom till Uppsala tog vi ett stopp på Subway då vi inte orkade laga någon mat. En riktigt bra helg med andra ord! Föresten så gick tävlingarna inte spreciellt bra, men det gör inte så mycket för det var rå roligt.
 
 
 

Borås

Sitter med Ellen i Borås efter en lyckad resa från Uppsala. Vi tog tåget till Örebro och blev sedan upphämtade av Dalarnas buss tillsammans med Dulli. Föresten så hade dom två bussar vilket visar att dom är rätt många. Nu ska vi äta och sedan åka till arenan för o-event. Det är natt sprint och det ska bli så sjukt kul!


Gränby centrum

 Bilden är från pannkaks KM i skolan. Jag var illamående och Samuel laddade inför fler pannkakor.

Eftersom att Ellen missade sitt tåg och ska ta ett senare passade jag på att åks till Gränby med Hanna och Josefine. Det är alltså ett shoppingcentrum rätt nära där vi bor. Vi åt cesarsallad till kvällsmat och handlade på Ica maxi. Nu ska jag bara vänta på att Ellen ska komma. Imorgon åker jag, hon och Dulli till Borås för att springa o-event. Tre orienterings sprinter på tre dagar. Kommer bli awesome!!
 .


bandy

ph1; På bio och såg taken 2 med favoriterna. 2; Testade för första gången ett annat cafe än årummet och det levde upp till förväntningarna! 3; Kinamat mums 4; skridskor på studenternas ip.

Här är en tjej som är väldigt dålig på att uppdatera. Men det har varit saker att göra precis hela tiden de senaste dagarna så jag har helt enkelt inte haft tid. Jag har träffat kompisar hemma i Kolsva, åkt tillbaka till Uppsala och börjat skolan igen efter lovet, spelat bandy på studenternas IP (som tydligen är väldigt känt) och pluggat. Fullt upp helt enkelt. Imorgon ska vi spela bandy på studenternas igen med hela OLGY så det ska bli roligt. Sedan på kvällen kommer Ellen Forsgren hit! Hon går på orienteringsgymnasiet i Sandviken och det har varit en del protester här. Men det ska nog gå bra.


keep on walking

Här är en bild från min och cassandras promenad igår. Vi skulle ta en kort sväng men det slutade med en 90minuter lång promenad runt kolsva. Trevligt var det iallafall! Vi hann prata väldigt mycket. Efter det gick jag och min lillebror till affären och köpte lite gott till kvällen. Vi var nämligen hemma själva och hade det mysigt med film och tacos. Idag skulle jag ha träffat min kompis Niclas men vi ska nog ses imorgon istället. För jag hade mycket att göra idag. Hade iallafall tid att träffa Jennie och Cassandra en stund så det var trevligt!


20121102

ph; beställde bilder igår som ska pryda en vägg i Uppsala. Här är några av de 83 bilderna som beställdes.
 
Idag ska jag göra alla saker jag har struntat i den här veckan. Jag ska ringa en elitidrottare och intervjua den till en uppgift vi har fått på idrotts teorien. Sedan ska jag skriva en utvärdering av 2012 och göra en träningsplanering inför 2013. Mycket att göra med andra ord. Om jag hinner ska jag också ta en springtur och fylla i min träningsdagbok. Med andra ord har jag inte tid för att blogga men jag gör det ändå. Jag hör av mig så snart jag kan!
 
Update: Ska bara ta en promenad med Cassandra först. Hehe.

adidas glide 4

 
 
Köpte ett par nya löparskor för ettag sedan. Tycker dom är väldigt fina eftersom de är lila och rosa. Jag ska ha dom inne i fösta hand så de inte blir smutsiga haha. Vi ska ända springa på en friidrotsbana inomhus mycket i vinter så det blir perfekt! 

RSS 2.0