Gott Nytt 2013

 
Snart 2013! Även om 2012 har varit ett väldigt bra år hoppas jag att 2013 blir ännu bättre! Vi håller just nu på att fixa oss inför kvällen och sedan ska vi laga mat. Vet inte riktigt vad vi ska göra senare men troligen åker vi in till Uppsala och firar tolvslaget vid slottet. Hoppas eran nyårskväll blir bra så hörs vi nästa år, kram på er!

Stockholm/ Uppsala

Laddar inför en shoppingdag med Rebecca och Josefine i Stockholm idag. Ska bli roligt! Har inte träffat dom på lite mer än en vecka så det känns lite tomt. Efter det åker vi till Uppsala. Kanske ska ha tjejkväll eller filmkväll men det återstår att se. Nyår kommer jag som ni säkert räknat ut fira i staden med stort U. Hörs!
 
 

Året 2012

Januari- februari- mars: Njöt av att vara störst i högstadiet, tränade skidor och var på skidläger. Fyllde även 16 år! Åkte med mina kompisar till romme alpint och Matilda fick hjärnskakning i slalombacken, haha stackarn. Någon gång efter det åkte jag min andra kort- vasa. Ännu mer skidor blev det när vi åkte och tittade på världscupen i skidor i Falun. Såg både Marcus Hellner, Theodor Peterson och vinnaren Dario Cologna. Sjukt häftigt! Var också på årets första orienterings-tränings-läger med min klubb i Halmstad.
 
April- Maj: Inledde säsongen med några tävlingar och bland andra lännasprinten i utkanten av Uppsala. Kom två:a trots att det var snö upp till knäna. I skolan hade vi spexfoto med 80- tals tema och så åkte vi på skolresa till Polen. Där var det (till skillnad från Sverige) 38 grader varmt och AC:m i bussen var trasig. Men det var den roligaste resan på länge trots värmen! Sedan sprang jag stockholm city cup och kom till final vilket bara 10 personer gjorde. Ett av målen jag hade med året. Det gick faktiskt rätt bra med orienteringen då. Tror jag låg som bäst 23:a på Sverigelistan.
 
I mitten av maj var det orienterings EM i Falun och jag var där och tittade. Träffade massa härliga kompisar och umgicks med dom hela dagarna. Det var publik tävlingar också så jag tävlade varje dag. Det gick inte så bra, men det var väldigt roligt!
 
Juni-Juli: Skolavslutning och vi slutade nian! Alla nior tältade på tuna udde på skolavslutnings kvällen. Men jag, Jennie och Malin frös så mycket att vi struntade i tältet och sov i jennies party bil istället. Sommarlovet var fullspäckat som alltid och det började med camping i Smögen. Det bästa med smögen var att Fanny, Fanny, Jennie, Jonatan och Andreas också var där med sina familjer. Så vi hade roligt hela veckan! Badade, fiskade krabbor, tittade på fotboll och åkte båt på havet. Efter det firade vi midsommar med gamla 9A.
 
Höll nästan på att glömma, jag var i Finland också. Vi sprang världens strösta orienterings stafett som heter jukkola. 
Augusti: Åkte ner till Halland och tävlade både hallands tredagars och o-ringen. O-ringen var bättre än någonsin. På morgonen tog man bussen till tävlings arenan. Sedan sprang man sin bana i det fina vädret och sedan duchade man och åkte tillbaka till o-ringen campingen. Väl där träffade man kompisar, åt glass och "levde livet". Som jag har sagt hundra gånger förut chillade vi på Tylösand på vilodagen. Vi tog våra cyklar och fick sällskap av både Svenskar och Norskar. Sista dagen var det avslutningsfest och vi lyckades komma in på 18+ festen, mohhaha så kul. Juste! Sen åkte vi på distriktsmatchen också. Uppdate: Oops, o-ringen va visst i juli så virrade till det totalt.
 
I slutet av Augusti flyttade jag, började jag på en ny skola och allt var helt nytt. Att börha på orienteringsgymnasiumet i Uppsala kan ha varit de bästa valet i mitt liv. Det första halvåret har varit helt galet bra.
September- oktober: Årets stora mål, USM (ungdoms SM) var igång! Men jag hade en väldigt dålig tajming och lyckades bli förkyld veckan innan. Kunde därför inte prestera utan joggade alla tre distanserna. Men allt runt omkring var också roligt så jag är glad att jag åkte! Lärde mig (nästan) att dansa en as cool dans och Joel hade sönder altan golvet när vi dansade. Efter USM var jag sjuk i cirka 4 veckor. SÄMST. Ett tips är att inte springa när ni är sjuka för då blir ni bara mer sjuka.
November- December: Blev äntligen frisk och kunde springa dala dubbeln med Ellen! Det var väldigt roligt för vi var ett bra team. På kvällen insåg vi att disco var för de som var lite mindre och såg på film med massa istället.På utklädningen var vi dockor och många verkade tycka om utklädningen. Helgen efter var det skol SM och vi skulle äntligen få springa för celsiusskolan. Vi hade tiger- maskotar med oss och det var uppskattat av många.
Sista tävlingen för i år var tre sprinter i borås, med andra ord o-event. Jag var där med Ellen och vi bodde hos Elin i Göteborg undertiden. Det var sjukt kul! Vi hann med både att tävla, gå på bio och handla i den största godisaffären jag sett.
 
Resten av månaden chillade vi på kantorn (elevboendets namn) och hade det bra. Vi hade pepparkakshus KM, såg på film, åt pizza och allt möjligt.
 

Förlåt

bild; Jag och Karin på konfan i Eksjö 2011. Ett och ett halvt år sedan, helt sjukt. Känns som igår!
 
Förlåt för den helt urkassa uppdateringen men det ska ändras på. Har gjort mycket den senaste veckan och inte orkat. Idag träffade jag till exempel Cassandra och tränade. Imorgon ska jag upp i tid för att köra ett till längdskidpass. Det är verkligen härligt med skidor! Skriver mer imorgon, kramis

Glitter

 
Fick detta i julklapp av min syster! Har blivit beroende av stora halsband den senaste tiden så detta var en perfekt julklapp. Om jag hittar någonting passande så har jag detta på nyår.

Rullar fram

 
 
Det ända man gör hemma hos mormor och morfar är att äta. Vi äter seriöst hela tiden och man är aldrig hungrig. Men det är ju iochförsig possitivt! För övrigt var julaftonen var mysig som alltid. Hoppas eran jul också var bra! God jul!

Dagen innan

Sitter just nu i bilen påväg till mormor och morfar. Vi ska fira jul där så det kommer nog inte bli jätte mycket uppdatering här för än vi kommer hem. Men ska försöka. Hoppas ni får en underbar julafton imorgon!


Träna träna träna

 
Har precis kommit hem från malmahallen där min klubb annordnade microsprint orientering. Sjukt roligt och mycket svårare än vad det brukar vara. Nu ska jag äta mat och sedan dra mig ut på ett skidpass innan det blir för mörkt. Det är nästan mörkt redan nu så jag får skynda mig, pusskram!

Tidig julklapp

 
På bilden ser ni årets två första julklappar som jag fick från mina favoriter! Så himla snälla dom är. Förövrigt så är jag hemma i Kolsva nu. Ska bara chilla hela dagen och ta det lugnt. Hörs senare!

Jullov

Bild1; minibussen fastnade i snön påväg hem från gårdagens träning så vi fick putta på! 2; Elin och jag på mattelektionen, haha 3; Jasmine och Rebecca Kovac spelar air-hockey 4; jag vinner på air- hockey.
 
Alla här på kantorn är på bra humör, sjunger julsånger, umgås och packar. Några har redan åkt hem men ungefär hälften av alla åker imorgon. Vi ska äta tillsammans ikväll och kanske se på en film!

Gästblogg

David <3 Linnea
Sofie <3 Jonas
Malin <3 Fredrik
Daniel <3 Elin
Hanna <3 Jesper
Emil <3 Hanna
 
Det är OLGYs par just nu!!

OLGY Uppsala

Nästan alla olgy elever samlade i en och samma bild. Om ni vill läsa våran julkalender så finns den föresten på olgy.se!

december

Saknar sommaren och när man kunde gå omkring i shorts och linne! Men tills dess får vi njuta av vintern. Idag ska vi träna den sista arrangerade träningen för 2012 och det blir keps-ol i snön. Ska bli sjukt roligt! Efter skolan tror jag att vi ska äta julbord.
 
Igår kväll hade vi storstädning på kantorn. Det kaosade dock lite på slutet eftersom "någon" hade låst Roos mobil i ungefär en timma. Så han gick omkring och hotade allt och alla. Det var även snöbollskrig i mindre variant inomhus och så åt vi upp pepparkakshuset. Efter det satt jag och snackade med David och Emil. Fullt upp hela kvällen med andra ord!

Pepparkakshus KM

I torsdags hade vi pepparkakshus KM på orienteringsgymnasiet. Det var korridorerna mot varandra och vi kämpade på hela kvällen. Min korridor gjorde eiffeltornet (inte en rymdraket som vissa verkar tro). Den vinnande korridoren gjorde mumindalens hus!

Lars Wallin

 
 
Idag fick jag världens bästa överaskning. Jag fick träffa Lars Wallin och se alla hans otroliga couture klänningar i verkligheten. Kan fortfarande inte fatta att jag faktiskt har träffat honom. Det är så sjukt häftigt! Lars Wallin är så framgångsrik och en riktig idol för mig. Hans klänningar är helt otroliga och jag skulle kunna göra nästan vad som helst för att få bära en sådan. Om ni vill se hans klänningar så finns dom på en utställning i Västerås, där han föresten är uppvuxen. Är så himla glad just nu!!

spinning

 
 
En och en halv vecka kvar till jullovet, wihoo! I morse körde vi spinning i 65 minuter. Det var väldigt mycket jobbigare än förra gången och jag mådde riktigt illa i slutet. Hade verkligen tagit ut mig så det tog ettag att återhämta sig. Kom därför för sent till spanskan som vi orienterare har gjort väldigt många gånger i år. Känner att våran spanskalärare inte riktigt gillar oss pga det. Igår hade vi skadeteori på eftermiddagen så jag glömde helt bort att blogga. Men här kommer en liten uppdatering iallafall!

hello winter

Älskar verkligen vintern! Vill bara ut och åka skidor nu på en gång men det har jag inte tid med. Inte finns det så mycket spår här hemma än heller, men snart så! Idag ska jag åka till Arboga och springa julserien som är där. Det är ingen riktig orienteringstävling utan mer som träning nu på vintern. Men det ska bli roligt iallafall!
 

Lördag

Idag väntar lucia konsert, styrketräning och sedan får vi se vad som händer. Sjukt skönt att vara hemma och inte behöva tänka på att laga mat och sådant. Hoppas eran lördag blir bra så hörs vi sen!
 

idrotts teori lektion

Godmorgon! Idag har vi idrotts teori prov på morgonen. Sedan blir det skola, hemfärd till Kolsva och fredagsmys. Efterlängtat! Har haft mycket att göra den här veckan. Vi hörs kanske senare ikväll eller så skriver jag imorgon. Bjuder på ett collage med inspirerande bilder så länge. Älskar bilden längs upp till vänster. Det är en gubbe som springer och på hans t-shirt står det "50, fat, diabetic, ahead of you".

sweet nothing

Bild; Snömängen just nu, efter snöstormen som var igår.
 
På grund av all snö som kommit vågade inte tränarna åka iväg med minibussarna imorse. Därför blev det inget brunbildspass utan istället stadsorientering i Uppsala altenativt små slingor på ett motionsspår. Jag, Matilda och Maja valde stadsorientering och sprang en bana som var drygt 9 km. (Alltså var det inte sprint utan bara stadsorientering) Det är så mysigt att springa i snön! Lite jobbigare blir det såklart, men det är ändå mysigt. Efter träningen hade jag en muntlig spanska redovisning i skolan och sedan slutade vi för dagen. Jag, Josefine och Jasmine åkte in till stan och lyxade till det med kinamat. (Vi har hittat perfekta resturangen där det är buffé på både mat och efterrätt. Mums!)
 

Snökaos & intervaller

 
Ingen buss kom idag när vi skulle åka hem från skola så vi gick hem istället (i världens snöoväder). När jag väl kom hem var det ungefär fem minuter kvar innan träningen skulle börja. Snabb som sjutton var jag och sprang sedan iväg till träningen. Blev väldigt glad när jag såg att dom inte hade sprungit iväg än. Men den glädjen varade inte länge eftersom att killarna tyckte att jag behövde lära känna snön lite bättre. De puttade mig och kastade snö i hela ansiktet. Var frusen hela intervall passet efter den kalla upplevelsen.
 
Apperopå snö så blev alla bussar i hela uppsala inställda idag. Så alla lantisar och de som bor långt bort kom inte hem idag. Läste dessutom på twitter nyss att fem bussar på samma sträcka är i diket. Haha!
 

On my wishlist

Detta önskar jag mig i julklapp. En guldig klocka av Michael Kots eller Marc Jacobs. Har inte kunnat bestämma mig vilken av dom än för alla är så fina. Sedan önskar jag mig pengar, en svinhårsborste som är super bra och sist en resa till London. Någonting som inte är med på bilden men jag önskar mig är såklart en mysig julafton och en massa julgodis.
 

RSS 2.0