fall is coming

 
Det är riktigt grått, tråkigt höstväder ute. Usch och fy. Helst vill man ju ha vinter på en gång så man slipper hösten. Men så kan det såklart inte vara. Idag har jag hur som haver kört ett spänst och löpskolningspass så jag kommer säkert ha träningsvärk imorgon. Men det var meningen! Jag och min syster var ute och tog kort i kylan också. Tog av mig jackan en kort stund innan jag frös ihjäl. Vi hörs imorgon!

it is the paradise


skolfoto

Här är klass S12B:s fina skolfoto. Jag är nummer två från vänster på nedre raden om ni möjligen inte känner igen mig. 
Har haft väldigt ont i mina leder de senaste två dagarna och jag vet inte varför. Det blir iallafall att vila från träning tills det är bättre. Usch så tråkigt. För övrigt ska jag bara chilla hela dagen idag. Har inga planer alls vilket är rätt skönt. Igår hade jag mycket att göra som tillexempel att åka till tandläkaren och titta på min lillebror när han spelade fotboll. Gick också på stan i Köping (det gick fort) och upptäckte att två affärer hade lagt ner sedan jag flyttade till Uppsala. Så sorgligt. Köpte iallafall en tröja på lindex som är en av de få affärerna som är kvar.

Because of you

Det är nästan fjortisvarning på denna bilden. Men här kommer den ändå.

waterfall

Lillasyster gjorde en fin vattenfalls fläta på mig idag. Hur fint som helst ju! Nu väntar sängen för här ska sovas, godnatt på er!

motionsbingo

Förlåt att jag inte har uppdaterat, men jag njuter av att vara ledig. Igår sprang jag en tävling i Västerås. Blev intervjuad av speakern till och med. Dock inte så konstigt eftersom jag känner dom (det var 95-96 killarna från Västerås) som var speaker. På kvällen hade jag det chill med min familj, det var så skönt att inte behöva göra någonting! Idag har jag tjänat ihop pengar till orienterings klubben i form av motionsbingo i Köping. Det kom fler människor än jag hade väntat mig. Trodde inte att så långa tyckte det var roligt, men tydligen. Men nu ska jag iallafall vara med några kompisar! Så vi hörs ikväll eller imorgon, det får vi se. Puss

(Bilden är på Uppsalas domkyrka. Den är verkligen helt enorm. Aldrig sett någon större i verkligheten haha)


Höstlov på g

 
Bara några lektioner kvar nu, sedan tar vi lov. Ska bli så mysigt att åka hem till Kolsva igen. Fast Uppsala är också himla mysigt faktiskt. Hur som haver så åker jag direkt efter skolan till stationen. Det betyder att jag har med mig all packining till skolan. En stor väska fullproppad med kläder och en till lite mindre så det var svårt att få in dom i skåpet. Men vi hörs senare!

Spänst

Uppe med tuppen. Snart ska vi iväg på sprintträning på en bana som Regborn har gjort. Det blir nog kul, men det är sjukt kallt ute just nu så det lockar inte riktigt att gå ut. Minusgrader till och med!! Menmen. Har även träningsvärk från gårdagens spänst så det kommer bli ett jobbigt pass.

Nu ska jag sätta på mig skorna och springa iväg. Hörs senare!


Glad you came

 
Får en väldigt mysig syn varje gång jag drar upp persienerna på morgonen så jag bjuder på en bild av det. Ska snart gå iväg till idrottens hus där vi ska köra våran onsdags styrka och sedan äta frukost. I eftermiddag är det spänst och löpskolning som träning också. Så kul! Tills dess får ni ha en superbra dag och så hörs vi.

Tisdag

ph; Mina fina klasskamrater bjuder på en bild.
 
Imorse körde jag vattenlöpning för första gången! Det är bra för att förebygga skador så det är nyttigt att vi kan få träna det här. Det var roligt faktiskt, men såklart jobbigt. Jag fick veta av Maja att bassängen vi badade i är den första som någonsin byggts i Sverige, fett coolt. Den har såklart renoverats en massa gånger men den var fortfarande i sitt ursprungliga skick. Nu ska vi tjejer som bor på kantorn gå på den sista matlagningskursen. Hoppas att vi får göra någonting gott! Gjorde nyss en jättegod smoothie föresten. Börjar bli bra på dehär med matlagning.

Tre från helgen

 
Skol SM levererade på bästa sätt. Det började med att den friska delen av uppsala olgy åkte tåg upp till Borlänge på fredagskvällen. När vi kom dit gick vi till kupolen och åt mat nästan på en gång. Sedan kaosade vi lite med Eksjö:arna i våra fina dräckter. Dock var det inte jag som hade på mig dom. På lördagsmorgonen åkte vi till arena gyllenbergen där långdistansen skulle gå. Väl där spöregnade det hela dagen och var så sjukt kallt. Mina händer hade inte någon känsel i ungefär två timmar. Banan var hur som haver en otroligt rolig bana. Det var väldigt fin terräng och roliga sträckor. Jag är inte nöjd med mitt lopp då jag på något vis råkade missa en kontroll och inte blev godkänd. Men några andra från uppsala gjorde riktigt bra lopp, till exempel Roos som kom två:a och Fredrika som kom trea. Sjukt bra! Även Anton som är 97:a och inte går här än (men sprang för celsiusskolan) kom tvåa.
 
På eftermiddagen kaosade vi lite mer med våra dräckter, köpte godis på kupolen och hade det allmänt chill. Efter middagen var det prisutdelning och sedan disco som inte var världens roligaste. Men vi dansade på en stund ändå!
 
På söndagen var det sprint och vi hade inte några topp placeringar från uppsala, men det var ändå rätt bra. Jag sprang inte då jag hade ont i halsen... Men jag gick banan och kan intyga att den var väldigt svår, men också väldigt rolig. Ville bara börja springa hela tiden! Sedan var det bara att säga hejdå till alla och bege sig till tågstationen för att åka hem. Men vi hann med ett litet stop på ett café för en välförtjänt fika innan tåget gick. Supermysigt! 

skol-SM

Nu är skol SM slut för i år och vi är hemma i uppsala igen. Är trött som jag vet inte vad så jag ska sova nu. Bilder och en sammanfattning av skol SM kommer förhoppningsvis imorgon! Bjuder på en bild av mig och celsiustigrarna så länge. Världens sötaste maskotar!


Träningsvärk

bild; gott mellanmål för några veckor sedan.
 
Vaknade imorse och hade så otroligt ont i kroppen. Träningsvärken i min kropp är helt enorm och jag vet seriöst inte hur jag ska klara av dagen... Haha vilken mes jag är. Har mest ont i armarna och axlarna från bänkpressen och stav löpningen. Men har ont i benen också. Blää! Men vi slutar en timma tidigare idag och så ska vi åka till skol-SM i Borlänge ikväll. Lite glada nyheter. Så jag ska nog klara av dagen!

bänkpress

Jag råkade igår kväll säga till Wigertz att jag tog 85kg i bänkpress. Så efter träningspasset med stavlöpningen tyckte han och Emil att det var upp till bevis. Så jag, Josefine, Emil och Wigertz gick upp till gymmet på IH och körde lite bänkpress. Detta var dock första gången jag körde så jag visste inte riktigt hur man gjorde. Men efter en stund hade jag iallafall klarat av att lyfta stången. Låter rätt patetiskt men den vägde faktiskt 20kg. Så jag klarade inte 85 kg som jag sa. Men vi har bestämt att vi ska följa med killarna ibland när dom tränar och bli lika biffiga!

Imorgon bitti är det teknik träning så nu måste jag sova så att jag orkar med det. Godnatt på er! (bilden är tagen av Kristin tror jag på dala dubbeln som var i helgen)


Morgonstyrka

Sitter i skolans mysiga bibliotek med tjejerna i klassen just nu. Tidigare idag har jag, Rebecca (Kovac) och Josefine tränat på idrottens hus där det finns ett gym. Vi åt också frukost där eftersom att dom bjuder på det. Så himla mysigt att vi får äta frukot där om vi vill! Jag drack till och med varm oboy vilket var lite vardagslyx gämfört med vanliga morgonar. Efter skolan ska vi först gå backbanan med stavar för att träna armar inför skidsäsgongen och sedan ska vi springa banan också. Den är 4,2 km men helt sjukt mycket kuperad.
 

3000 meter

Imorse hade vi 3000 m test på studenternas IP, alltså en friidrottsbana. Det var jobbigt men gick helt okej! Lite roligt var det faktiskt. Trodde aldrig att jag skulle säga att ett coopertest var kul, men det var det. Idag slutar vi sent så det är lite jobbigt. Och efter skolan ska jag tvätta, laga mat och städa. Rätt så tråkigt men de måste göras. Igår var vi föresten på stan för att Hanna skulle köpa en klänning. Jag köpte plast till telefonen och klämmor som jag ska hänga upp kort i mitt rum med! Hörs senare.

 


OLGY tröjor

 
Alltså lyckan just nu!! Äntligen har våra älskade olgy tröjor kommit och dom är sjukt snygga. Killarna har också köpt en bergsprängare så skol-SM kommer rocka! Men jackorna och överdragsbyxorna har inte kommit än... Finns risk att dom inte kommer innan skol- SM vilket skulle vara katastrof! Men nu ska jag laga mat, tjarå

chai latte

Sitter i skolan just nu och har historia med min härliga klass. Vi har egentligen bara en lektion till efter detta men nu ska vi börja ha idrotts teori på måndagar. Så vi slutar en timma senare. Men det blir nog roligt ändå! Efter det ska jag åka med tjejerna till stan!


Dala Dubblen

bild1; Ellen och jag som dockor och på andra bilden Julia och Ebba. 2; Nina och Dea 3; Ellen och jag igen. 4; Björnen och Ellen (en annan ellen) som ängel och djävul. Även Oskar syns på bilden. 5; herrejäklar vilken bra utklädning hahha! Svårt att springa i bara.
 
Började dagen med en väldigt god hotellfrukost och efter det ägnade jag 45 minuter åt att locka mitt hår. Det visade sig dock vara helt i onödan eftersom lockarna gick ur innan jag kommit till tävlings arenan. Idag var det som sagt andra dagen på dala dubbeln och vi skulle springa patrull. Jag och Ellen hade sedan länge bestämt att vi skulle klä ut oss till dockor och det var därför jag hade lockat håret. Vi fick många kompimanger för våran klädsel faktiskt! Men det var hur många som helst som frågade "är det inte kallt?". Och jo, det var kallt. Sjukt kallt. Men bi tog på oss tights innan vi startade.
 
Själva loppet gick faktiskt rätt bra. Vi gjorde några små missar och en lite större då Ellen råkade läsa på fel kontroll så vi tjafsade lite, haha! Men det gick bra, vi rättade till det. Banan var väldigt kuperad men det gick bra för det var så himla kul! Vi var ett riktigt bra team.

Stafett

bild; utsikten från hotell lugnet. (för övrigt gick orienterings EM på lugnet hehe)
 
Befinner mig just nu i en av Dalarnas mysiga städer Falun. Vi är här för att springa en av de sista tävlingarna för i år nämligen dala dubbeln. Det är en orienteringstävling där man springer två stycken och på lördagen (idag) är det stafett, och på söndagen är det patrull (patrull= man springer samtidigt). Jag sprang med Ellen idag på stafetten och det var första gången på 4,5 veckor jag sprang en tävling seriöst. Så det kändes sjukt bra. Men jag var trött och bommade lite så det var tur att Ellen tog in några placeringar åt oss. Nu ska vi gå ner till hotell resturangen och äta mat. Tacobuffe har det ryktas om, mums!! Sedan ska jag troligen åka och umgås med mina vänner. Kanske gå på discot om vi tycker att det är värt det. Imorgon taggar vi partull! 8 km tror jag vi ska springa. Då får man även klä ut sig och jag och Ellen har en super bra utklädning. Bilder kommer. Men nu ska jag äta, puss!

afrikagryta

bild1; afrikagryta 2; gino
 
Här om dagen lagade jag, Matilda och Josefine mat åt våra sambos. Vi gjorde en jättegod gryta som jag tror hette afrikagryta. Det var väldigt enkelt för det ända man gjorde var att steka kyckling och lök. Sedan gjorde man en sås av grädde, vatten, curry, peppar och salt som man blandade med kycklingen. Till detta hade man ris, annanas, bananer, gurka och cashewnötter. Hur gott som helst så detta rekomenderar jag! Till efterätt gjorde vi gino, som är frukt med vit chocklad och sedan ställer man in det i ugnen. Serveras till vanlijglass. Också supergott! Detta blev ett riktigt matinlägg men det blir ju så när vi bor själva och ska laga mat. Mysigt tycker jag!

Happy birthday

 
Måste bara säga grattis till världens bästa lillasyster som fyllde 15 år i onsdags. Det var synd att jag inte var hemma och kunde fira henne. Grattis Veronica!

pannkaks KM

Bild; orienterings gymnasiets SMS grupp. Vi har fått stränga order att inte använda den i onödan men idag var en dag i behov av liveresultat så att alla kunde följa tävlingen från sina lektioner. Orkar ej lägga upp bilder på alla miljoner SMS som killarna skickade så dessa duger gott.
 
Jag har så mycket att berätta att jag blir tokig. Får helt enkelt dela upp det i flera inlägg. Men idag hade i iallafall olgy uppsalas första riktiga KM närmare bestämt pannkaks KM. Vinnaren blev den som åt mest pannkakor och man hade hela lunchrasten på sig. Jag tog personligt rekord och åt 8,5 pannkakor. Efter det försökte jag trycka i mig 1,5 till eftersom 10 var mitt mål men det gick inte. Mådde skapligt illa efter 8,5 så det kanske var bra att jag inte orkade mer. Dessutom blev jag diskad eftersom jag lämnade kvar mat på tallriken. Vann gjorde Daniel Roos med sina 24 pannkakor. Helt sjukt!

update

jag ska blogga idag. alderles snart faktiskt. men jag orkar inte resa mig från soffan. men om en stund ska jag och då ska jag blogga. lovar!


2012-10-10

Bild; haha jag skrek "se glada ut" och självklart ska Hanna göra tvärt om. Vi väntade på bussen hem från träningen.
 
Dagen började med screening där våran ledare gjorde bort sig totalt. Citerar uppsalaboys inlägg: "Dagen började med en alldeles vanlig psykologi-screening där våran föreläsare hävdade att vi orienterare kunde förbereda oss genom att springa banan i förväg. Självklart utbyttes väldigt skeptiska blickar bland eleverna innan alla vänder sig på golvet i skratt." Med andra ord väldigt roligt. För er som inte vet det så får orienterare absolut inte vara i skogen innan tävlingen och inte äns se kartan. För övrigt så är uppsalaboys en blogg som Dulli, Samuel och Regborn har (som jag hjälpte dom med att fixa). Så checka den här!
 
Efter skolan åkte vi med en fullproppad stadsbuss till OK Linnés klubbstuga där vi skulle jogga en bana i skogen på 5,7 km och därefter springa ett varv till i valfri takt. Jag sprang bara ett varv eftersom detta var första riktiga träningen för mig på fyra och en halv vecka (?!?). Men det kändes grymt bra i kroppen!
 

sceeening

Nu ska jag sova men tänkte hinna med ett inlägg innan det! Det var en lång skoldag idag eftersom vi slutade kvart över fyra. Men det funkade. Efter skolan åkte vi och köpte glass som det var meningen att vi skulle äta framför tv:n och filmen magic mike. Finns en glass sort som kostar 25kr på Lidl som är exakt som ben and Jerry, fast billigare. Egentligen gillar jag inte att handla i den affären, men glass går bra!

Efter filmtittandet blev det kaos som vanligt när killarna kom förbi och ännu ett kuddkrig utbröt. Den här gången tror jag minsan att jag vann. Imorgon ska vi på screening, kommer dock inte ihåg vilken sort det var... Hur som haver måste vi vara där klockan åtta vilket förstör våran sovmorgon. Segt. Men nu ska jag sova, godnatt!

Bilden är från korridoren mitt emot där Malin och Sofie har hängt upp en jättegullig lapp.


Oktober

ph; bara för att dulli och samuel tyckte att jag hade för mycket egobilder på min blogg lägger jag upp en till. Yolo (HAHA)
 
Det var en ganska chill men onödig skoldag igår. Vi fick sluta klockan två, en halvtimme tidigare eftersom att våran lärare blev sur. Det var några i klassen som pratade hela tiden. Haha, förstår honom lite eftersom det alltid är pratigt i våran klass. Eter skolan har vi inte gjort så mycket. Lagat mat, umgåtts och haft kuddkrig. Om cirka en halvtimma ska jag cykla iväg till skolan. Vi hörs!

One year ago

Precis ett år sedan dessa bilder togs på mig.
 
Nu ska jag åka tillbaka till Uppsala för ännu en skolvecka. Känns lite jobbigt att sätta sig på tåget för jag är så trött. Kommer säkert somna. Men vi hörs imorgon hörrni!

25 manna

Bild1; Mina korta små kompisar! 2; spurten, vet inte vilka det är som springer men, men. 3; Ellen! Vi var bland dom sista kvar på tävlingen (som vanligt). Haha! Notera den "härliga" leran i bakrunden.
 
Vi åkte från Köping i en buss klockan 7 på morgonen. Det var sjukt kallt ute så vinterjackan och vantarna var på. 25 manna är som sagt en stafett med 25 personer i laget och i min klubb (Köping Kolsva ok) hade vi två lag. Jag sprang tredje sträckan i lag ett och det var väldigt roligt. Mycket folk, inte allt för svår bana och fint väder. Det var perfekt med andra ord! Jag är fortfarande förkyld och gjorde någonting man absolut inte får göra, dvs sprang med ont i halsen. Men vi hade inte några reserver kvar, så jag joggade/gick runt min sträcka. Annars hade vi kanske inte fått något lag.
 
Efter min sträcka duschade jag i dom helt otroligt sköna duscharna. Skönaste duscharna på hela året utan tvekan! Sedan träffade jag en massa kompisar, åt mat och hejade på mitt lag. Vi slutade på en 130 placering eller någonting sådant. Lag 2 vet jag inte riktigt, men dom kom inte så jätte bra. Runt 300 tror jag. Nu taggar jag till nästa helg då det är Dala Dubbeln, och helgen efter det då det är skol- SM! Wihooo. Jag håller verkligen på med den roligaste sporten som finns.

Sprintträning

 
bild1; Snabb liten 97:a springer sprint. 2; kartan 3; Elin som var på besök! 4; en olgy borchyr som jag är med i, haha usch!
 
Här är några bilder på sprinten idag. Dock bara på den "riktiga" eftersom jag filmade under micro- sprinten. Kanske gör en film om jag fick tillräckligt bra filmsnuttar! Men nu ska jag sova. Ska upp klockan 05:45 imorgon eftersom det äntligen är 25-manna! (orienteringstävling med stafett där man är 25 personer i varje lag). Ska bli sjukt roligt. Jag ska springa tredje sträckan i förstalaget så det känns väldigt bra! Godanatt på er

infodag

Idag var det som sagt infodag för 97:orna på uppsala olgy. Tänkte skriva mer om det ikväll för just nu sitter jag på bussen påväg hem. Och då blir det så jobbigt. Bjuder på en bild så länge. Jesper hade lämnat in en skriftlig protest mot att Daniel sprang sin egna microsprint bana idag. Lite fusk tyckte vi. Men vi hörs ikväll!


Kanelbullens dag

 
 
Åh vad kanelbullar är goda! Eftersom de är kanellens dag idag åkte vi tjejer i klassen till Gränby köpcentrum på håltimmen och köpte bullar. Det var 5kr styck, så riktigt billigt faktiskt. Och dom var så himla goda! Men väldigt mättande. Efter skolan åkte jag till stan själv (SJÄLV) och gjorde lite "ärenden". Till exempel köpte saker till Dala Dubbeln (en orienteringstävling där man springer två och två utklädda) och var till optikern. När jag kom hem åkte jag med Emil och David och handlade mat.
 
Just nu håller många här på kantorn på att baka. För imorgon kommer alla -97:or på "infodag" och då ska vi elever bjuda på fika. Narre! Men nu ska jag nog gå och tvätta kläder, och klaga på att Emil skriker "HOCKEEEEEEEEEEEY!!!!!" hela tiden.

Godmorgon!

Jag på USM i år!
 
Ska snart åka iväg och ha orienteringsdag, men innan dess tänkte jag skriva lite. Jag kom på att jag glömt skriva om måndagens teori. Som sagt så kom Albin Ridefelt och föreläste för oss och det var väldigt intressant. Han sover tydligen 9 timmar varje natt, så tänkte försöka med det jag också. Kanske är det som är nyckeln till att bli bra? Men en annan kul sak som hände på teorin var att vi fick fika. Det var tack vare alla bra SM prestationer och att Malin har blivit uttagen att springa Junior European cup för landlaget. Fett bra ju! Men nu ska jag åka till skolan. Ha det bra idag!

våra broes

1: Jag, Emil och David. 2: Rätt fint träd utanför Josefines fönster. Nu är de höst!
 
Idag har subway Emil feat DJ Mellin (som dom så fint kallar sig) bjudit på mat. Väldigt najs eftersom de ända vi behövde göra var att njuta av maten och diska efteråt. Gott var det också. Imorgon är det orienteringsdag. Vi ska ta 30 kontroller och har 90 minnuter på oss. Orienterar- rekordet var att ta alla kontroller på 38 minuter. Så det ska vi väl försöka slå! Tyvärr har jag ont i halsen igen (ÅÅÅÅH VAD ÄR DET MED MIN FÖRKYLNING?!) så jag hoppas jag kan springa imorgon...
 
Föresten hände det en liten rolig sak igår. Eller så rolig var den inte, men rätt galen. Det började med att Daniel kom in på mitt rum medans jag gjorde läxor. Det var trevligt för han gjorde inte så mycket. Pratade lite. Men efter ettag hade det samlats väldigt många i mitt rum och vi satte på musik i min fina högtalare. Då började det kaosa. Samuel, David, Dulli och Regborn tog några pappersrullar och gjorde sig själva till mumier, och allt i mitt rum också. Sen tog dom på sig mina kläder, typ solglassögon och jeansväst och dansade runt min golvlampa. Efter detta var det kaos x100 i mitt rum då de låg saker och papper överallt. En vanlig dag här helt enkelt. Tyvärr har jag ingen bild på slutresultatet.
 
Nu ska jag läsa en svenskabok och sedan sova, godnatt!

just nu

 

Har mattelektion som är hela sjuttio minuter. Så det är lite långtråkigt just nu. Men om en halvtimma slutar vi! Då ska vi ha teori och Albin Ridefelt ska föreläsa för oss. Det ska bli intressant!

Imorse tränade vi styrka och spelade innebandy efter det. Väldigt kul. Fast det är fortfarande många sjuka så vi var inte så många.. Tråkigt. Men det känns bra att komma igång med träningen igen.


RSS 2.0