Nause


I torsdagskväll, förra veckan, åkte jag med min syster till Västerås för att se på Nause. Det var en riktigt bra kväll! Har velat se på nause länge så det var superkul att göra det nu. Innan spelningen åt vi mat och fikade på stan. Träffade lite kompisar också som ni ser på bilderna! Summerar kvällen som: outstanding.
 

21 000 meter löpning

Ser ut som en köttbulle på denna bilden men det var den ända "löparbilden" jag hade på den här datorn.
 
Inte så mycket bloggning nu men det är pga att jag är sjuk/ förkyld. Så fort jag fick chansen att njuta av lovet så blev jag sjuk. Så typiskt. Men jag kan komma med en glad nyhet iallafall. Det är att jag nu är anmäld till Göteborgsvarvet 2014. För de som inte vet är det alltså ett halvmarathon-lopp på 21km. Det ska bli så kul! Just nu vet jag inte om jag kommer få en så bra tid, men jag ska träna mycket längpass i vinter så får vi se.
 

Karlstad

Kom hem till Hanna på torsdagskvällen och då var det mest snack som gällde. På fredagen var det dags för midsommarafton och vi gjorde kransar på morgonen. Ungefär vid klockan två åkte vi iväg med några till en sommarstuga (som för övrigt låg mitt ute i ingenstans). Där firade vi midsommar med bland annat Emil och hans bror. Vi var ungefär 20 stycken där. Det var roligt! Dagen efter träffade vi Hannas kompis som också heter Hanna. Vi tjockade oss med en massa gott. Godis, chips, kladdkaka och jordgubbar. Mums! Resten av dagen tog vi det bara lugnt.
På söndagen körde vi intervaller jag och Hanna. Men jag mådde sjukt dåligt så det gick inte så bra. Blev nästan att jag joggade på intervallerna. Idag är jag sjuk. Så förstår varför jag mådde dåligt! Efter det hann vi med en kort sväng på stan och ungefär klockan två åkte jag hem. Har haft en underbar helg med Hanna!


Mys i Örebro

Har haft en väldigt bra helg! Kommer skriva om allt men jag börjar med torsdagen. Då stannade jag som sagt hos Josefine. Vi gick på stan, åt mat, solade i en park och hade picknick. Riktigt mysig dag! Hade inte träffat Josefine på en vecka, och ja, det är rätt mycket med tanke på att vi ungås hela tiden varje dag i vanliga fall.


På tåget

 
Är i skrivande stund påväg till Örebro för att träffa Josefine. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra. Men vi ska iallafall gå på stan och chilla. Efter det åker jag vidare till Hanna. Har inte så mycket att säga just nu så vi hörs lite senare istället! kram
 
PS: hahahaha asså lol på detta

Ett ögonblick

That moment när jag säger "okej tjejer, visa hur glada ni är att vi slutar skolan imorgon!". Älskar er kompisar.
Idag har jag fått mycket gjort. Jag har kört backintervaller, städat och planerat inför midsommar lite smått. Imorgon åker jag till Hanna i Karlstad eftersom de är där jag ska fira midsommar. Påvägen dit ska jag stanna hos Josefine i Örebro en stund. Det är sjukt hur mycket man kan sakna sina kompisar även om det inte alls var länge sedan vi sågs, och vi smsar/ringer varje dag. Sjukt egentligen!
 

Center of the universe

Bjuder på en liten "outfit". Jeans från cheep monday // topp från gina tricot // Skor är garderobsfynd
 

Jukola 2013

 
Sammanfattar helgen på detta viset. Jukola är alltså världens största orienteringsstafett som går i Finland varje år.
Fredag: Jag åkte med klubben i minibuss till Stockholm där vi sedan gick på båten som skulle ta oss till Finland. Vi åt lyxmat på någon resturang på båten och gick sedan och la oss. Gjorde alltså ingenting speciellt.
Lördag: Båten anlände jättetidigt på morgonen och då åkte vi de tre timmarna bil som behövdes för att komma till tävlingen som var någonstans i mitten av Finland. När vi kom fram åt vi den äckliga kycklingpastan som serverades och efter det var det dags för dam- stafetten. Jag sprang den andra sträckan. Det var grymt kul och det gick ganska bra också. Mitt lag slutade som 233:a av 1200 lag. Så det är godkänt. Efter detta umgicks jag med Hanna mest hela tiden. Klockan 11 på kvällen var det sedan dags för herr- stafetten att starta. De första springer alltså på natten, därav pannlamporna. När vi hade sett första sträckan komma i mål gick vi och la oss.
Söndag: Vaknade långt efter att vinnarna (Kalevan rasti, självklart) hade kommit i mål. Började plocka ihop grejerna i tältet och satte mig hos grannarna, som i detta fallet var Emil, Wigertz, Hanna och typ 10 personer till. Vi umgicks ettag innan alla skulle bege sig till Åbo och ta båten hem.
Väl på båten var det buffé med typ allt man skulle kunna tänka sig. Efter det fixade vi oss på rummen och resten av kvällen/natten var så jäkla kul. Träffade så många gamla kompisar och hade det så kul.

Hemma bäst

Hade så mycket plats för mina kläder i Uppsala. I Kolsva får jag knappt plats i den garderoben jag har haha.
 
Nu är jag hemma-hemma på riktigt. Alltså hemma i lilla ensamma Kolsva. Slutade som sagt skolan i onsdags men eftersom jag har varit i Finland och sprungit Jukola så har jag knappt hunnit "uppleva" Kolsva än. Apperpå det så kommer det ett inlägg om jukola imorgon. Det känns iallafall extremt tomt att inte vara i Uppsala. Där är det folk överallt, man bor tillsammans med sina bästa kompisar och det hände alltid någonting. Här är det typ dött. Men tur är väl att det är mysigt iallafall!
 
 

Avicii- wake me up

 
Aviciis nya låt och ja, denna var grymt jäkla bra!! Kommer spelas på repeat den här sommaren. Den är lite som en blandning av country och house vilket var förvånande. Ovanligt men bra!

Påväg mot Finland

Efter avslutningen hade vi väldigt kul. Vi grillade med klassen och efter det åkte vi till en badplats med några kompisar. Badade för första gången ute i år! Det jobbig med kvällen var bara att vi missade bussen och fick gå hem. Men det funkade.

Idag åker jag med min klubb till Finland för att springa jukola stafetten. Det ska bli så kul! Men pga detta kommer jag nog inte kunna blogga. Så ni får vänta tills måndag innan nästa inlägg kommer. Då berättar jag mer. Bjuder på bilder från våran mysiga lunch på café linne i onsdags så länge. Ha de!


Avslutning

Så har vi också slutat skolan!! Känns otroligt skönt. Våran kära lärare Tommy gav alla i klassen var sin ros också. Det är seriöst världens underbaraste lärare. Ikväll väntas grillning med klassen och efter det ska vi dra till en strand med några kompisar. Kommer nog bli grymt! Ha en bra onsdag ni med!

Bilden till vänster är från Facebook och är därför väldigt suddig.


Årets bloggare

Olgy vattenflaska. Vi fick priser idag och jag blev "årets bloggare" haha. Förstår inte riktigt varför eftersom jag inte har bloggat så mycket på sista tiden. Men jaja!
En dag kvar innan vi slutar skolan! Känns sjukt bra. Idag har vi haft avslutning med orienterarna, kört styrka, lämnat tillbaka skåpnycklarna och testat frisyrer inför avslutningen imorgon. Inte så mycket med andra ord. Snart ska jag och Hanna gå till gränby centrum för att köpa lite saker till imorgon. Typ lösnaglar och någo´nting vi kan grilla.
 
 

Långklänning

Ja, vad kan man säga. Då har jag äntligen köpt min första långkläning. Älskar lånklänningar eftersom de är så grymt fina och grymt sköna att gå med. Vi får se om jag använder den på skolavslutningen, men det är tänkt så.

Sammanfattning

Här kommer sammanfattning i bilder av året på OLGY i Uppsala! Har hur många bilder som helst men lägger bara upp några stycken.
Vi hade pannkaks KM någon gång i höstas! Det var kul. Kommer dock inte ihåg vem som vann.
Emil (på bilden) och David köpte en "soft air gun" eller vad det heter. Så under hela året har vi gått runt och varit rädda för att bli skjutna. Det gör jätteont trots att det bara är plastkulor.
Hanna och Maja första dagen i Uppsala!
Några av tjejerna i min klass!
Jag lärde mig att åka rullskidor. Självklart hade vi hjälm, vi fick många kommentarer om att vi inte hade hjälm på bilden. När man tränar cykling och rullskidor är det ett måste haha.
Samuel och Dulli efter skol SM i Borlänge.
Josefine och Hanna utanför max. Älskar den här bilden. Den är så fin!
Josfine precis när vi hade flyttat in.
Vi såg på ganska många filmer under året.
Vi körde några styrkepass i korridoren också under året.
Förra veckan var det utspark av treorna! Här var mitt lag, från vänster: Jesper (Kullin) jag, Katarina och Fredrik (Wigertz).
Såg på bio ganska många gånger också. Här med Jasmine, Rebecca och Josefine.
Och så avslutar vi med en härlig bild på Hanna B och Hanna H innan vårat idrotts teori prov. Haha, lite blandade känslor inför provet.

Studenten 2013

Treorna från orienteringsgymnasiet som tog studenten och våra tre underbara tränare.
Malin och Sofie.
Ett av de många studentflaken. De hade "RIP Simon" på skynket pga att han tog självmord i måndags.
 
Grattis alla studenter! Detta är bilder från Celsiusskolan och Uppsalas student som var i onsdags. Var mer sugen än någonsin på att ta studenten när jag var där och tittade. Det såg så himla roligt ut! Men det är bara två år kvar så det är bara att kämpa på (Men egentligen vill jag inte sluta i Uppsala).
 

Nya tävlingskläder

 
Äntligen har Köping Kolsva orienteringsklubb fått nya tävlingskläder. Riktigt snygga dessutom (om man gämför med de förra liksom). Det bästa är ju typ att vi har fått sprint linnen också. Fett coolt!
 
Igår (lördag) åkte jag hem till Kolsva en sväng för att bland annat cykelträna. Helt död är jag nu. Körde två timmar igår och två timmar idag. Brukar inte träna landsvägscykling så ofta, men nu är jag ganska tvungen eftersom jag ska cykla tjej vättern om en vecka (100km, cykleltävling i Motala).
 

Stockholm

Igår tog jag och Hanna med Josefine på en "födelsedags resa". Det gjorde vi för att fira Josefine som snart fyller år. Vi åkte in till Stockholm och shoppade, åt frozen yougurt och även middag. Riktigt mysigt! Hon blev väldigt glad över överraskningen.

Tidigare på dagen hade vi ingen riktig skoldag eftersom det var "klasskampen" på Celsiusskolan. Min klass kämpade på hårt och vann hela dragkampen (Tur vi har amerikanska fotbollsspelare i klassen). Dock var vi inte så bra på brännboll så vi kom inte till final.


RSS 2.0